Ga verder naar de inhoud

Vacature stafmedewerker VLESP

Geplaatst door: VLESP
25/08/2023


Word jij onze nieuwe collega? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding, is op zoek naar een stafmedewerker (0,7 VTE).

VLESP heeft de opdracht om de uitvoering het Vlaams actieplan Suïcidepreventie te coördineren. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek van de Universiteit Gent. Evidence based werken is één van de kernwaarden van VLESP.

Binnen VLESP geef je mee vorm aan de communicatie rond suïcidepreventie in het algemeen, en de initiatieven van VLESP in het bijzonder en ben je o.a. verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en de website www.zelfmoordlijn1813.be . Ook ben je bezig met het ontwikkelen van nieuwe methodieken en wordt je expert in de suïcidepreventie.

Je hebt een masterdiploma als psycholoog of in een sociale richting.


Meer nieuwsartikels

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de suïcidepreventiewerking van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen in Vlaanderen op om op deze werelddag aandacht te hebben voor de preventie van zelfdoding en voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten, hun omgeving en nabestaanden na zelfdoding. Steun betuigen kan door deel te nemen aan één van de activiteiten.

Microsoft Teams image 2

Een gezonde geest in een gezond lichaam: is er een link tussen bewegen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 8/08/2023

Op zondag 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, kan je deelnemen aan de 1813Run, een loopevenement ten voordele van Zelfmoord1813 waar we samen 1813 kilometer willen lopen. We kiezen niet zomaar voor een sportief evenement. Bewegen en sporten kunnen namelijk je mentale gezondheid een boost geven. Ook samen bewegen en supporteren, kortom samen zijn, kunnen hieraan bijdragen. Je leest er alles over in deze blog.

Solidariteitsprijs blog

VLESP doet mee aan De Standaard Solidariteitsprijs!

VLESP - 3/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) werd genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs. Uit de méér dan honderd inzendingen werden er twintig geselecteerd. Onze advertentie werd gemaakt in samenwerking met communicatiebureau Lucy Agency. Eerder werkten we met hun samen voor de Kom Uit Je Kop campagne. Een mooie kans om het belang van preventie van zelfdoding bij mannen opnieuw in de kijker te zetten!