Folders en brochures

Na een zelfmoordpoging: Gids voor naasten - Tijdelijk enkel downloadbaar

Deze gids bevat informatie voor mensen uit de omgeving van iemand die een suïcidepoging ondernomen heeft. Zowel rond hoe je omgaat met de persoon die een poging gedaan heeft als hoe je daarbij voor jezelf kan zorgen.

Download hier de brochure.

Brochures kunnen gratis besteld worden via onderstaand formulier. Momenteel is deze brochure niet bestelbaar en enkel te downloaden via bovenstaande link. 

Folder 'Ik wil mijn werk maken over zelfdoding'

Deze folder is bedoeld voor leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten die een taak of opdracht willen (laten) maken over zelfdoding.

Klik hier om de folder te downloaden.

Je kan de folder gratis bestellen via onderstaand bestelformulier, maar voor grote aantallen worden de verzendingskosten aangerekend. Je zal hiervan op voorhand op de hoogte gebracht worden.

Folder vormingen Werkgroep Verder na Zelfdoding

Deze folder geeft u een overzicht van het vormingsaanbod van Werkgroep Verder na Zelfdoding. 

U kan deze folder hier gratis downloaden.

Gedrukte exemplaren kan u bestellen met onderstaand bestelformulier. Opgelet: bij deze bestellingen kunnen verzendkosten worden aangerekend. U wordt hiervan op de hoogte gebracht. 

 

 

 

Folder Steun de Zelfmoordlijn

Folder voor mensen, organisaties en bedrijven die het Centrum ter Preventie van Zelfdoding willen steunen met een inzamelactie, bekendmakingsactie of schenking.

Download hier de steunfolder van de Zelfmoordlijn

Gids na zelfdoding

'Gids na zelfdoding, praktische en administratieve informatie voor nabestaanden na zelfdoding' is een hulp- en steunmiddel na een zelfdoding van een naaste. Je vindt hier alle nodige informatie over de eerste praktische regelingen, administratieve formaliteiten, het rouwproces na zelfdoding en gepaste hulpverlening. 

Je kan deze gids hier gratis downloaden of bestellen via onderstaand formulier (opgelet: verzendkosten zullen worden aangerekend).

Flyer BackUp

Deze flyer is bedoeld om de app BackUp bekend te maken.

BackUp is een mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfdodingsgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag.

Omgaan met zelfbeschadiging. Een gids voor ouders en hulpverleners

Deze brochure is bedoeld voor ouders en hulpverleners die geconfronteerd worden met jongeren die zelfverwondend gedrag vertonen. Je vindt er informatie in over hoe je zelfverwondend gedrag kan herkennen, wat mogelijke oorzaken en gevolgen zijn en hoe je er als ouder of hulpverlener mee kan omgaan.

De brochure is gratis te downloaden.

Infofiche Think Life

Infofiche met informatie over de online zelfhulpcursus Think Life. Bedoeld voor iedereen die informatie over Think Life wenst te verspreiden. 

Vul het bestelformulier onderaan in om gratis infofiches te bestellen. Bij grote bestellingen worden verzendingskosten aangerekend. Je zal hier op voorhand over geïnformeerd worden.

Download hier de infofiche.

Folder vormings- en ondersteuningsaanbod voor bedrijven

In deze folder vind je het volledige aanbod aan vorming en ondersteuning rond suïcidepre- en postventie voor bedrijven.

Voor meer informatie over deze brochure of ons aanbod, contacteer bedrijven@zelfmoord1813.be.

Download hier de folder.

Folder website Zelfmoord1813

Folder met het volledige aanbod van Zelfmoord1813

Pagina's

© Zelfmoord1813 - disclaimer