Zorg voor Suïcidepogers leeft!

Geplaatst door: Tine Willems

Sinds 2002 neemt Zorg voor Suïcidepogers de opvang en screening van suïcidepogers ter harte.

Doorheen de jaren kunnen we trots terugkijken op heel wat realisaties. Het Instrument Psychosociale Evaluatie en Opvang (IPEO) en de kinderversie (KIPEO) wordt ondertussen in 37 ziekenhuizen in Vlaanderen gebruikt.  De Toolkit “on track again” voor jonge suïcidepogers (websitebrochure, app) werd geactualiseerd. De flyerstrategie, waarin ook aandacht gaat naar de opvang en zorg voor de naaste omgeving van de suïcidepogers, draait op volle toeren. 

Voor de implementatie van deze methodieken ontstond er doorheen de jaren een gedegen samenwerking met de CGG SP-medewerkers.

Ik ben dan ook best trots om de fakkel als coördinator voor de zorg voor suïcidepogers van Peter Becks te mogen overnemen. Laat mij toe mij even aan u voor te stellen.

Ik ben Tine Willems, psycholoog van opleiding. Ik startte mijn carriere in 1998 als wetenschappelijk medewerker binnen de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek (EZO). Van maart 2000 tot begin januari 2018 werkte ik als psycholoog op de opname en behandelafdeling voor mensen met een stemmingsstoornis en / of persoonlijkheidsstoornis in het PZ OLV in Brugge; een afdeling met veel aandacht voor de preventie en behandeling van suïcidaliteit. Vanuit die jarenlange link met het werkveld, voel ik mij nu klaar om een coördinerende rol op te nemen binnen de suïcidepreventiewerking, meer bepaald t.a.v. suïcidepogers.

Het is mijn betrachting om de zorg voor suïcidepogers hoog op de agenda te houden. Echter, voor een goede zorg is samenwerking op vele domeinen onontbeerlijk. Ik hoop dan ook in de komende jaren te kunnen rekenen op de steun en inspiratie van eenieder die van ver of dichtbij te maken heeft met de zorg voor suïcidepogers, zodat we samen de zorg voor suïcidepogers en hun naaste omgeving verder kunnen uitbouwen.  

© Zelfmoord1813 - disclaimer