Workshopdag voor hulpverleners - 26 oktober 2017 - Verbindend werken in de suïcidepreventie

Geplaatst door: Liefke De Witte

Suïcidepreventiewerking van de CGG

Op 26 oktober 2017 organiseert de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) opnieuw haar tweejaarlijkse workshopdag suïcidepreventie voor hulpverleners.

Deze gaat dit jaar door in het vormingscentrum Guislain in Gent en staat in het teken van verbindend werken in de suïcidepreventie. In het werken met suïcidale personen vormt het betrekken van de omgeving immers vaak zowel een belangrijke meerwaarde als een uitdaging. Deze workshopdag biedt inspiratie aan de hand van een boeiend en gevarieerd programma.

In de voormiddag verwelkomen wij Karine Van Tricht, psychologe en relatie- en gezinstherapeute verbonden aan Context (Centrum voor relatie- en gezinstherapie) van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de Katholieke Universiteit Leuven. In de namiddag kunt u kiezen uit 8 verschillende workshops rond topics gerelateerd aan het betrekken van de context in het werken met suïcidale personen. Enkele topics die aan bod komen zijn: ABFT, opvang van groepen na een suïcide(poging), de Multidisciplinaire Richtlijn voor Detectie en Behandeling van Suïcidaal Gedrag van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, betrekken van omgeving van suïcidale ouderen, nabestaanden,...

Deelname aan de workshopdag kost 65€ pp. (lunch inbegrepen).

​Het volledige programma, inschrijvingslink en verdere informatie ​kan u vinden via deze link.

© Zelfmoord1813 - disclaimer