Vooraankondiging Workshopdag Contextueel of context-u-heelt? Verbindend werken in suïcidepreventie. - 26/10/2017

Geplaatst door: inevermeersch

Suïcidepreventiewerking van de CGG

Op 26 oktober 2017 organiseert de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) opnieuw haar tweejaarlijkse workshopdag voor hulpverleners.

Deze staat dit jaar in het teken van verbindend werken in de suïcidepreventie. In het werken met suïcidale personen vormt het betrekken van de omgeving vaak zowel een belangrijke meerwaarde als een uitdaging. Deze workshopdag biedt inspiratie aan de hand van een boeiend en gevarieerd programma.

In de voormiddag verwelkomen wij Karine Van Tricht, psychologe en relatie- en gezinstherapeute verbonden aan Context (Centrum voor relatie- en gezinstherapie) van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de Katholieke Universiteit Leuven. In de namiddag kunt u kiezen uit 8 verschillende workshops rond topics gerelateerd aan het betrekken van de context in het werken met suïcidale personen. Enkele topics die aan bod komen zijn: ABFT, opvang van groepen na een suïcide(poging), nieuwe materialen vanuit het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, betrekken van omgeving van suïcidale ouderen, nabestaanden,...

De workshopdag gaat door in het Vormingscentrum Guislain in Gent. Deelname kost 65€ (lunch inbegrepen). Het volledige programma en mogelijkheid tot inschrijven volgen binnenkort. Voor meer info kunt u terecht bij Bart Witvrouwen (e-mail: bart.witvrouwen@dagg-cgg.be , T:011 54 23 62 ) of het congressecretariaat (FDGG vzw, Martelaarslaan 204b, 9000 Gent, T: 09 235 74 82, e-mail: fdgg@fdgg.be).

 

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer