Sjabloon risicoformulering en safety plan nu ook beschikbaar via Publicaties

Het sjabloon voor risicoformulering en het safety plan die gebruikt kunnen worden bij de opvolging van suïcidale personen zijn nu ook te downloaden via Publicaties op Zelfmoord1813.

Sjabloon risicoformulering

Het sjabloon voor risicoformulering kan gebruikt worden om het suïciderisico van een suïcidaal persoon in te schatten, te formuleren en te delen met andere betrokken hulpverleners. Het doel van deze risicoformulering is niet om gedrag te voorspellen, maar wel om communicatie en samenwerking tussen hulpverleners, hulpvragers en naasten te bevorderen en het risico op korte en lange termijn te verkleinen.

Voor meer informatie over het gebruik van het sjabloon voor risicoformulering, zie de richtlijn 'Detectie en behandeling van suïcidaal gedrag' of de e-learning SP-reflex.

Download hier het sjabloon voor risicoformulering.

Safety plan

Een safety plan of veiligheidsplan helpt je om in zes stappen een crisis te overbruggen. Vul het in op momenten dat het beter gaat, zodat je op een moment van crisis weet wat te doen. Een safety plan kan je zelfstandig invullen en gebruiken, maar je kan het ook samen invullen met een hulpverlener, een vriend of een vrijwilliger van Zelfmoordlijn 1813.

Klik hier voor meer informatie over het safetyplan.

Klik hier om het safetyplan te downloaden.

 

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer