Nieuwe Jongerengids bevat info over zelfdoding

De Ambrassade verspreidt deze maand 192.000 Jongerengidsen naar alle lagere scholen van Vlaanderen en Nederlandstalige lagere scholen in Brussel. Ook de website www.jongerengids.be kreeg een update. In en op Jongerengids vinden jongeren tussen 11 en 22 jaar informatie over alles wat hen aanbelangt. 

Op de rubriek voor 16- tot 22-jarigen op de website van de Jongerengids staat ook een stukje over zelfdoding waar VLESP, Zorg voor Suïcidepogers, Werkgroep Verder en de Suïcidepreventiewerking van de CGG aan meegewerkt hebben. Je vindt er informatie over de volgende thema's:

  • Hoe ga ik om met gedachten over zelfmoord?
  • Een vriend of vriendin heeft gedachten over zelfmoord. Wat kan ik doen?
  • Ik ben iemand verloren door zelfdoding. Hoe ga ik verder?
  • Hoe ga ik verder na een zelfmoordpoging?

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer