Denk je aan zelfmoord? Doe mee aan de studie ‘Think Life’

Geplaatst door: Renate van Landschoot

Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Vanuit het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) aan de Universiteit Gent wordt de effectiviteit onderzocht van een online zelfhulpcursus voor het leren omgaan met zelfmoordgedachten. Om na te gaan hoe Think Life werkt, is jouw deelname aan deze studie heel erg waardevol. Als je 18 jaar of ouder bent en aan zelfmoord denkt, nodigen we je uit om deel te nemen aan het onderzoek.

Deze online zelfhulpcursus werd oorspronkelijk ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is effectief bevonden voor het verminderen van de intensiteit en frequentie van zelfmoordgedachten. Vanuit VLESP werd de cursus aangepast voor gebruik in Vlaanderen.

Think life is gebaseerd op erkende psychotherapeutische technieken zoals cognitieve gedrags-, problem-solving, dialectische gedrags- en mindfulness-based cognitieve therapie. De cursus is opgebouwd uit zes lessen die je zelfstandig kan doorlopen. Elke les bestaat uit een stuk theorie, een weekopdracht en een aantal oefeningen en keuzeoefeningen. Het is de bedoeling dat je per week één les doet.

Voor meer informatie of deelname aan het onderzoek, ga naar thinklife.zelfmoord1813.be.

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer