Dag van de Nabestaanden 2015

Geplaatst door:

Het volledige programma van de 14de Dag van de Nabestaanden is bekend, en de inschrijvingen lopen binnen. Deze dag gaat door op zaterdag 21 november 2015 in het Elewijt-Center te Elewijt-Zemst.

‘Schuldgevoel: kwelgeest of metgezel bij rouwen na zelfdoding?’ Een thema dat erg herkenbaar is voor veel nabestaanden, en waarover Liesbeth Gijsbers, zelf nabestaande, een lezing geeft. Maud Vanhauwaert brengt passende getuigenissen.

Chris Van den Abeele, journalist en nabestaande, is juryvoorzitter en reikt de mediaonderscheiding uit aan een journalist die het afgelopen jaar op een serene en juiste manier berichtte over zelfdoding.

Daarna mogen we Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen verwelkomen. Hij zal er het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie II toelichten. Traditiegetrouw sluiten we de voormiddag af met het ballonritueel.

In de namiddag kan er aangesloten worden bij een lotgenotengroep, een workshop of de wandeling.

Er is de hele dag een aangepast kinder- en jongerenprogramma voorzien. In de voormiddag werken zij in groepjes per leeftijd om elkaar zijn/haar verhaal te vertellen, te luisteren en eventueel op een creatieve manier gevoelens te uiten. In de namiddag kunnen zij kiezen tussen een ontspannende djembeworkshop, of een gespreksgroep a.d.h.v. de methodiek ‘sokken van de olifant’.

© Zelfmoord1813 - disclaimer