30 mei 2017 - Gluren bij de buren. Provinciaal lanceringsmoment Antwerpen van de Multidisciplinaire Richtlijn voor Detectie en Behandeling van Suïcidaal gedrag

Op 30 maart 2017 lanceerde het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) de 'Multidisciplinaire Richtlijn voor de Detectie en Behandeling van Suïcidaal Gedrag', een richtlijn die hulpverleners kan helpen bij het detecteren en behandelen van suïcidale gedachten en gedrag. 

Deze richtlijn biedt handvaten aan hulpverleners die in contact komen met suïcidale personen binnen de gezondheidszorg in Vlaanderen. Thema's die aan bod komen zijn: detectie en behandeling van suïcidaal gedrag, wat hulpverleners kunnen doen na een poging of suïcide, gezondheidszorgwetgeving en richtlijnen met betrekking tot het uitbouwen van een suïcidepreventiebeleid. Bij de richtlijn hoort een e-learningwebsite waar hulpverleners de aanbevelingen kunnen raadplegen en in de praktijk leren toepassen. 

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor wie dit lanceringsmoment op 30 maart gemist heeft of voor wie op zoek is naar inspiratie om de Richtlijn te implementeren in de praktijk, organiseert de Suïcidepreventiewerking van de provincie Antwerpen een provinciaal lanceringsmoment van de Multidisciplinaire Richtlijn. Alle hulpverleners en beleidsmedewerkers binnen de (geestelijke) gezondheidszorg in provincie Antwerpen zijn welkom, in het bijzonder artsen, psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen.

 

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze voormiddag gaan we eerst in vogelvlucht door de Multidisciplinaire richtlijn, waarna we een kijkje gaan nemen bij onze Noorderburen. In Nederland werd de Multidisciplinaire Richtlijn reeds gelanceerd in 2012, we  nodigen mevrouw Gerdien Franx uit, programmamanager van de Supranetprogramma's en de Landelijke Agenda Suïcidepreventie, en werpen zo een blik op hoe de implementatie in verschillende GGZ-instellingen in Nederland verliep en wat de ervaringen zijn.

Gluren bij de buren dus ... ter inspiratie.

 

Programma:

 

9u          Onthaal

9u30      Welkom

              door Jan Mampuys, directeur CGG Andante vzw

9u45      Voorstelling Multidisciplinaire Richtlijn Detectie en Behandeling van Suïcidaal Gedrag

              door Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

10u30    Voorstelling Suïcidepreventiewerking

              door Stefanie Ghekiere, coördinator Suïcidepreventiewerking CGG Andante vzw

10u45    Pauze

11u        Suïcidepreventie in Nederland: naar een land waar niemand eenzaam en radeloos sterft door  

              zelfmoord.        

              door Gerdien Franx, programmamanager van de Supranetprogramma's en van de Landelijke

              Agenda Suïcidepreventie

12u        Broodjeslunch

 

 

 

Praktisch

Datum

30 mei, 9u-12u30

Locatie

Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem

Kostprijs

15€, lunch inbegrepen

Interesse?

​Neem vrijblijvend contact op met Stefanie Ghekiere (stefanie.ghekiere@andante.be) of Sarah Holemans (sarah.holemans@andante.be) of via telefoon 03 620 10 20.

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer

Creatie: Kunstmaan