28 september 2017 - Module: Hoe weet ik wanneer iemand aan zelfmoord denkt en hoe ga ik in gesprek? - Brussel

Voor wie is deze vorming interessant?

Wanneer je op zoek bent naar praktische handvatten rond gespreksvoering met iemand die aan zelfmoord denkt binnen een professionele (niet-hulpverlenende) context. Kwam je bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je job in contact met personen die uitspraken doen zoals: “Ik zie het niet meer zitten”, “Ik kan zo niet meer verder” of “Ik denk aan zelfmoord”? Dan is deze vormingsmodule iets voor jou.

Wat kan je verwachten?

We gaan dieper in op de volgende vragen: Wat zijn de signalen als iemand aan zelfmoord denkt? Hoe herken ik deze en hoe ga ik erover in gesprek? Hoe schat ik de ernst en de acuutheid van deze gedachten in? Hoe en naar wie verwijs ik door?

We focussen op gesprekshoudingen, basistechnieken en gaan aan de slag met een aantal praktische tools. 

Praktisch

Wanneer: Donderdag 28 september 2017 van 9u30 tot 16u30

Locatie: De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek

De module vindt plaats vanaf minimum 8 deelnemers. We sluiten de inschrijving af wanneer 15 deelnemers de opleiding starten.

Kostprijs: 120 euro (lunch inbegrepen). Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Inschrijving voor de module is vereist. De inschrijving is pas definitief, na het overschrijven van de deelnameprijs. Kosteloos annuleren kan nog tot 2 weken voor de aanvang van de module. Nadien vindt er geen terugbetaling meer plaats.

Interesse?

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier.

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding: vormingsdienst@preventiezelfdoding.be

 

Bent u opzoek naar een vorming rond een specifiek thema of voor een specifieke doelgroep? Neem dan een kijkje in ons volledige vormingsaanbod.

© Zelfmoord1813 - disclaimer

Creatie: Kunstmaan