Statusbericht

Submissions for this form are closed.

24 april 2018 - Telefonische suïcidepreventie: Telefonische gespreksvoering met personen die aan zelfdoding denken - Brussel (VOLZET)

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming richt zich op mensen die via de telefoon in contact komen met mensen die mogelijks aan zelfmoord denken. Bijvoorbeeld medewerkers van telefoonlijnen, helpdeskmedewerkers, onthaal- en secretariaatsmedewerkers.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep en de ingebrachte situaties wordt de inhoud van de vorming aangepast aan de noden van de deelnemers.

Wat kan je verwachten?

De nadruk van deze vorming ligt op het - telefonisch - leren opvangen van signalen: hoe merk je aan de telefoon dat iemand aan zelfmoord denkt? En ook: wat doe of zeg je dan? 

Na het volgen van deze dag heb je kennis van het suïcidale proces en ben je vaardig in telefonische gesprekstechnieken bij mensen die aan zelfmoord denken. 

Daarnaast krijg je info rond de instanties naar waar je de persoon die aan zelfmoord denkt kan doorverwijzen. 

Theorie en praktijk worden afgewisseld. 

Praktisch

Wanneer: Dinsdag 24 april 2018 tussen 9u30 en 16u

Locatie: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Kostprijs: 120 euro. Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Inschrijving voor de module is vereist. De inschrijving is pas definitief, na het overschrijven van de deelnameprijs. Kosteloos annuleren kan nog tot 2 weken voor de aanvang van de module. Nadien kan het inschrijvingsgeld niet meer terugbetaald worden.

Interesse?

De module is VOLZET. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding: vormingsdienst@preventiezelfdoding.be

 

Bent u opzoek naar een vorming rond een specifiek thema of voor een specifieke doelgroep? Neem dan een kijkje in ons volledige vormingsaanbod.

© Zelfmoord1813 - disclaimer