23 en 30 november en 12 december 2017 - Driedaagse vorming suïcidepreventie op de werkvloer - Brussel

Vanuit hun functie komen heel wat mensen in contact met depressieve werknemers, werknemers die aan zelfdoding denken of werknemers die een dierbare verloren door zelfdoding. Vaak weten ze niet goed hoe ze met dit soort situaties moeten omgaan en vragen ze zich af of hun manier van handelen wel de juiste is. Daarenboven kunnen ook eigen ervaringen, misvattingen over zelfdoding of de angst om iets verkeerd te doen een belemmerende rol spelen in het adequaat handelen.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming richt zich naar intermediairs op de werkvloer (preventieadviseurs, vertrouwenspersonen, arbeidsgeneesheren, leidinggevenden,…).

Wat kan je verwachten?

Deze vorming wordt georganiseerd door het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, Werkgroep Verder en de Suïcidepreventiewerking van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. In deze 3-daagse vorming krijgen deelnemers informatie over de theoretische achtergrond van het thema suïcidaliteit en worden praktische handvatten meegegeven om signalen te herkennen en bespreekbaar te maken, risico in te schatten en om te gaan met suïcidaliteit op de werkvloer. 

Praktisch

Wanneer: 23 en 30 november en 12 december 2017 tussen 9u30 en 16u30

Locatie: De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek

De module vindt plaats vanaf minimum 8 deelnemers. We sluiten de inschrijving af wanneer 15 deelnemers de opleiding starten.

Kostprijs: 300 euro. Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Inschrijving voor de module is vereist. De inschrijving is pas definitief, na het overschrijven van de deelnameprijs. Kosteloos annuleren kan nog tot 2 weken voor de aanvang van de module. Nadien vindt er geen terugbetaling meer plaats.

 

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met Nanouschka Verhamme via 02/649 62 05 of vormingsdienst@preventie.be

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer

Creatie: Kunstmaan