20 november 2018 - Chatten of e-mailen met mensen die aan zelfdoding denken - Brussel

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming is er voor mensen die online contact hebben met hun cliënteel, zoals helpdeskmedewerkers, onthaal- en secretariaatsmedewerkers. Kreeg jij in je werkmailbox of de helpdeskchat reeds vragen of uitspraken rond zelfmoord waarbij je niet wist wat je daarop moest antwoorden? Dan kan deze vorming iets voor jou zijn.

Basiskennis is niet vereist. Afhankelijk van de samenstelling van de groep en de ingebrachte situaties, wordt de inhoud van de vorming aangepast aan de noden van de deelnemers.

Wat kan je verwachten?

In deze vorming versterken we jouw skills om mensen die (mogelijk) aan zelfmoord denken online te ondersteunen. Moet ik dreiging met zelfmoord ernstig nemen? Welke rol kan ik als onthaal-, helpdesk- of secretariaatsmedewerker opnemen? En hoe ga ik verder nadat iemand aangaf dat hij/zij aan zelfmoord denkt?

Praktisch

Wanneer: Dinsdag 20 november 2018 van 9u30 tot 16u

Locatie: GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86 in Schaarbeek
op wandelafstand van station Brussel-Noord, klik hier voor een routebeschrijving

De module vindt plaats vanaf minimum 8 deelnemers. We sluiten de inschrijving af wanneer 15 deelnemers de opleiding starten.

Kostprijs: 120 euro (lunch inbegrepen). Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Inschrijving voor de vorming is vereist. De inschrijving is pas definitief, na het overschrijven van de deelnameprijs. Kosteloos annuleren kan nog tot 2 weken voor de aanvang van de module. Nadien vindt er geen terugbetaling meer plaats.

Interesse?

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier.

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding: vormingsdienst@preventiezelfdoding.be

 

Bent u opzoek naar een vorming rond een specifiek thema of voor een specifieke doelgroep? Neem dan een kijkje in ons volledige vormingsaanbod.

© Zelfmoord1813 - disclaimer