18 oktober 2018 - Signaalherkenning: Hoe signalen van zelfmoordgedachten herkennen en acuutheid inschatten? - Brussel

Voor wie is deze vorming interessant?

Wanneer je op zoek bent naar praktische handvatten rond gespreksvoering met iemand die aan zelfmoord denkt binnen een professionele (niet-hulpverlenende) context.

Kwam je bijvoorbeeld bij het uitvoeren van je job in contact met personen die uitspraken doen zoals: “Ik zie het niet meer zitten”, “Ik kan zo niet meer verder” of “Ik denk aan zelfmoord”? Dan is deze vormingsmodule iets voor jou.

Wat kan je verwachten?

In deze module zal er dieper worden ingegaan op de signalen die kunnen aangeven dat iemand aan zelfmoord denkt. Ook de volgende stap - het in gesprek gaan hierover - komt aan bod. Wat doe je best wel of net niet in gesprek met iemand die aan zelfmoord denkt?

Daarnaast wordt er aan de slag gegaan met hoe je de ernst en de acuutheid van deze signalen kan inschatten en naar waar er eventueel kan doorverwezen worden.

Praktisch

Wanneer: Donderdag 18 oktober 2018 van 9u30 tot 16u

Locatie: GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86 in Schaarbeek
op wandelafstand van station Brussel-Noord, klik hier voor een routebeschrijving

De module vindt plaats vanaf minimum 8 deelnemers. We sluiten de inschrijving af wanneer 15 deelnemers de opleiding starten.

Kostprijs: 120 euro (lunch inbegrepen). Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Inschrijving voor de module is vereist. De inschrijving is pas definitief, na het overschrijven van de deelnameprijs. Kosteloos annuleren kan tot 2 weken voor de aanvang van de vorming. Nadien kan het inschrijvingsgeld niet meer terugbetaald worden.

Interesse?

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier.

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding: vormingsdienst@preventiezelfdoding.be

 

Bent u opzoek naar een vorming rond een specifiek thema of voor een specifieke doelgroep? Neem dan een kijkje in ons volledige vormingsaanbod.

© Zelfmoord1813 - disclaimer