1 mei wandeling 2011

De 2e editie van de 1 mei wandeling 2011 onder de slogan “You Never Walk Alone” ging door aan de Noordzee te Lombardsijde. Dit jaar liet de zon zich van haar beste kant zien! Onder een staalblauwe hemel met weliswaar een strakke wind in de rug gingen 84 mensen samen op weg langs een stukje ongerept strand richting Nieuwpoort. Sommigen samen pratend, anderen mijmerend alleen.

Op het einde van de oostpier aan de Yzer konden we echt uitwaaien en werd er even halt gehouden. Op een gemoedelijk tempo liepen we verder door het natuurreservaat Yzermonding, richting Polders. In een plaatselijke boerderij in de Polders genoten we van de eerste aardbeitjes.

Na deze verkwikkende wandeling en een tasje koffie was het tijd voor een gezamenlijk herinneringsmoment op het weidse strand. Op de vloedlijn schreven we “VERDER …” in het zand. Nadien konden de aanwezigen er de naam van hun dierbare rond schrijven met een schelp, “een mesheft”, die kon meegenomen worden.

Na de stilte hief een moeder een lied aan dat ze zelf schreef op een bestaande melodie voor haar overleden zoon. Nadien gingen we verder… en de zee wiste bij een volgend tij onze namen weg.

Het doet goed nog eens hun naam te horen, te schrijven, en uit te spreken.

Voor we huiswaarts keerden kreeg iedereen nog een windlichtje met zeezand en brandend kaarsje aangeboden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer